Tenue de Ville voor Bruiloften: Een Gids voor Herenmode

Ben je uitgenodigd voor een bruiloft en heb je geen idee wat “Tenue de Ville” betekent? Maak je geen zorgen, wij hebben je gedekt. In deze gids delen we alle informatie die je nodig hebt om er fantastisch uit te zien op de speciale dag van het bruidspaar.

Wat is Tenue de Ville?

Tenue de Ville is een Franse term die zich vertaalt naar “stadskledij”. Dit betekent dat de dresscode geschikt is voor een semi-formele of formele gelegenheid, zoals een bruiloft. Voor heren betekent dit meestal dat ze een pak dragen, maar met een iets meer casual stijl dan bij black-tie-evenementen.

Welk type pak moet ik dragen?

Kies een pak in een lichte kleur, zoals grijs, beige of blauw. Vermijd zwart, omdat dit te formeel kan zijn. Een tweedelige pak wordt aanbevolen en voeg een mooie stropdas toe om de look te voltooien. Overweeg ook om een ​​zakdoek te dragen voor een extra touch van elegantie.

Accessoires

Maak je look af met de perfecte accessoires. Draag nette schoenen, zoals oxfords of derby’s, en vermijd sneakers. Kies voor een riem en sokken die passen bij het pak en de stropdas. Draag een horloge om de look compleet te maken.

Andere dingen om in gedachten te houden

We raden aan om niet overdressed te zijn. Als het bruidspaar heeft gekozen voor een informele bruiloft, houd dan de dresscode casual. Als je twijfelt over wat te dragen, vraag het dan aan de bruidegom of andere gasten om er zeker van te zijn dat je er goed uitziet.

Conclusie

Tenue de Ville is een semi-formele tot formele dresscode die perfect is voor bruiloften. Kies een pak in lichte kleuren, voeg een stropdas en accessoires toe en maak de look af met nette schoenen. Als je twijfelt, vraag dan om hulp van andere gasten. Op deze manier zal jij, als mannelijke gast, fantastisch uitzien op de speciale dag van het bruidspaar.
De waardering van www.meyerandmeyer.com/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 1393 reviews.